[O2] Błąd P2108 - Emission Workshop

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piramida
    RS
    • 2009
    • 12222
    • Superb III (3V3)

no to u mnie dzisiaj to samo się stało, emission workshop :evil: , przy gaszeniu telepie budą przebieg 98500km. Czyli nie pozostaje nic innego jak alledrogo i do przodu

[ Dodano: Nie 28 Mar, 10 19:59 ]
    a moze ją wywalić? przerabiał ktos na własnej skórze? Z czy to sie wiąrze oprócz telepania przy gaszeniu silnika? Samo telepanie nie szkodzi motorowni?

[ Dodano: Pon 29 Mar, 10 13:28 ]
    Zakupiłem dzisiaj vaga i podpiąłem się, wyskoczył błąd 19559 P3103 U157, przepustnica jaką posiadam obecnie ma nr 0281 002 461 bosha lub 074 906 461B VW. Na allegro znalazłem nówke sztuke za 249zł o numerze 0281 002 735. Pytanie czy bedzie pasować?
    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• gadula007
      L&K
      • 2009
      • 1085
      • Octavia III combi (5E5)
      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Po ponad roku jednak i tak klapa padła. Musiałem ją wymienić. Zmiana bezpiecznika już nie wystarczała.
      Jak wspomnieli przedmówcy, powoli coś się zacierało, aż doszło do uszkodzenia.
      Piszę, dla pozostałych, którzy mają podobne objawy.

Komentarz

• hubi2000
        Rider
        • 2010
        • 601

Zamieszczone przez sontario
        toocool, wymienić ten element można samemu. W BKD dojście dobre, bo kolektor ssący jest z przodu silnika. Kwestia odkręcenia 3 śrub... Pół roku temu wymieniałem EGR to już wiem Tylko pozostaje kwestia zakupu nowej przepustnicy.... Jest sens szukać taniej używki? Nowe na allegro w granicach 5 stówek można już znaleźć. Warto przepłacać w ASO? Co o tym myślisz?
        ja wymienialem samemu kupilem na allegro za 250zl z 2007 roku smiga bez problemu
        Cupra 2.0 TFSI 305KM/420Nm

https://www.youtube.com/watch?v=_SAtv9muPcE

Komentarz

• maymer
          Elegance
          • 2010
          • 839

odgrzewam kotleta bo i mnie dzisiaj "Emission Workshop" dopadł. Przejechałem dzisiaj autem około 50 km stanąłem pod sklepem (temperatura 90 stopni) po kilku minutach jak chciałem ruszyć pisk kompa, Emission... na Maxi Docie, wskazówka temperatury momentalnie na czerwone pole wentylatory w ruch. Pierwsza myśl "ku*wa, roz*ebałem chłodnicę" ale płyn w zbiorniczku był, plamy pod autem brak, więc zadzwoniłem po lawetę, spakowaliśmy parcha na lawetę i do warsztatu, pod warsztatem palę i nic, żadnego błędu, check zgasł, temeratura około 80 stopni. Jeszcze jedno, dwa poprzednie odpalenia przed tym feralnym po odpaleniu obroty skoczyły do 1,5 tyś i spadły zaraz do takich jak powinny być na jałowym. I teraz nie wiem, czy też klapa gasząca tylko objawy trochę inne czy jakiś inny temat

Komentarz

• hubi2000
            Rider
            • 2010
            • 601

na 100% EGR mialem to samo
            przy gaszeniu pewnie ci trzęsie silnikiem
            egr kupiłem uzywany za 250zl
            Cupra 2.0 TFSI 305KM/420Nm

https://www.youtube.com/watch?v=_SAtv9muPcE

Komentarz

• maymer
              Elegance
              • 2010
              • 839

Zamieszczone przez hubi2000
              przy gaszeniu pewnie ci trzęsie silnikiem
              Lekko zabuja co najwyżej testowali auto już dzisiaj, podpinali pod kompa, jeździli i inne sranie w banie, emission nie powraca, trzyma temperaturę w czasie jazdy na kompie i na zegarach, jedyne co nie działa to jeden z dwóch wentylatorów i w tym mechaniory widzą przyczynę mojego problemu. Ma to sens bo szczerze mówiąc nie specjalnie się na tym znam? :diabelski_usmiech

Komentarz

• abstinent
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 4842
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

jak nie działa ten mały to klima nie chłodzi

Komentarz

• maymer
                  Elegance
                  • 2010
                  • 839

Zamieszczone przez abstinent
                  jak nie działa ten mały to klima nie chłodzi
                  dzisiaj co prawda było 24 stopnie, ale nie używałem chłodziarki także nie wiem, który nie działa, jutro tak czy tak będę u nich po firmowe auto to się dopytam bo nawet nie wiem jaki mam zamawiać. Nie mam pewności czy ten wiatrak to przyczyna całej zadymy czy coś więcej, ale skoro wiatrak nie działa to trzeba go zrobić, najwyżej będziemy się martwić całą resztą później

Komentarz

• bienek88
                    Classic
                    • 2012
                    • 31

No wiec i ja dorzucę swoje 3 grosze 186tys EMISSION WORKSHOP :/ w serwisie po podpięciu pod kompa wyskoczył bład chłodniczki EGR i swiecy żarowej na 4 cylindrze, wymieniłem EGR w pt pojechałem do mechanika wymienić świece po ich wyjęciu okazały się dobre.... może ktoś coś w jakiś sposób pomóc - doradzic?

Komentarz

Pracuję...